Dynamittgubber / TNT

07/09/2010

For å ikke gape over for mye med en gang, har jeg startet med et veldig enkelt prosjekt. Nemlig å lage noen rekvisita-dynamittgubber som skal brukes i westernfilmen min.

Enhver western med respekt for seg selv, har selvsagt med et sett med eksplosjoner. En typisk eksplosjonssituasjon for en western kan være å bryte seg inn i en bank.

Selv om man kanskje må legge eksplosjonene på i ettertid, er det ikke så dumt å øke effekten av eksplosjonen ved hjelp av noen fysiske elementer. En eksplosjon som oppstår helt av seg selv, ser litt merkelig ut.

En veldig enkel og billig måte å legge til et fysisk element i en westerneksplosjon, er å lage en dynamittgubbe eller tre.

Alt vi trenger er en rundstokk, litt maling, noe som kan se ut som en lunte og litt tape. Kostnadsrammen for én dynamitt blir derfor ikke mer en noen få kroner. Det dyreste elementet er nok rundstokken, som man ikke akkurat får kjøpt på centimeteren. Jeg kjøpte en rundstokk på 2.4 meter til 85 kroner på Coop Obs. Malingen jeg brukte sto igjen fra forrige huseier. Den fargen der var faktisk brukt på et soverom. Den ble fort malt over da vi flyttet inn for å si det sånn.

PS: Jeg er klar over at TNT og dynamitt ikke er det samme, men det har ikke så mye å si i denne sammenhengen.

Slik gjorde jeg det:

  1. Kutt opp rundstokken i passende biter. Mine dynamitter er 22 cm. Jeg brukte gjær- og kappsag for å få kuttene helt rette.
  2. Mal disse rød/orange. To strøk.
  3. Lag en sjablong, for eksempel med teksten TNT, og mal teksten svart.
  4. Lag lunte. Selv brukte jeg kjøttrulltråd som jeg malte svart.
  5. Bor et hull til hver “lunte”, ha i litt lim og stapp “lunten” oppi.
  6. Surr sammen noen dynamittkubber med svart tape.  Knyt eventuelt sammen “luntene” slik at det ser mer ekte ut.

Tidsestimat: Det vil være avhengig av hvor mange man lager, men jeg brukte ca to timer på fire stykk.

Bildet over viser dynamittkubbene under produksjon.  Bildet under viser det endelige resultatet.

Jeg skal lage en liten filmsnutt som viser hvordan disse kan se ut i en film.

One Response to “Dynamittgubber / TNT”

  1. Bra deinn flotte malinga endeli kunne brukes te nåkka. På veggen gjor deinn sæ iallfall ikkje.

Leave a Reply

*