Diverse tilbehør og galge

09/03/2012

Da har jeg igjen vært å lånt et par hirstarts.com-former fra min bror. Denne gangen med formålet å lage små tønner, kasser og kornsekker, samt en galge. Planen er at dette skal gi litt liv til miniatyrbyen (etterhvert som den tar form).

Etter forrige gips-prosjekt fant jeg denne gangen ut jeg skulle bruke noe hardere, og fikk låne litt støpemasse. Denne er 30 ganger hardere enn gips, og blir derfor lettere å male på. Støpemassen er kjøpt fra http://cchobby.no.

Figur 1 og 2 viser hvilke miniatyrer det er mulig å lage med de to formene.

Fig 1: Mulige miniatyrer med form #85 Fig 2: Mulige miniatyrer med form #220

 

Framgangsmåte

Framgangsmåte for å lage disse avstøpningene er veldig enkel.

1: Bland støpemasse med litt vann. Ca 1 cl vann pr 35 gram støpemasse. Forholdet står også på pakken.
2: La stå et par minutter.
3: Hell støpemassen i formen. Bruk gjerne en liten pensel (eller liknende) for å passe på at støpemassen kommer inn i alle sprekker.
4: Vent til støpemassen stivner, ca 10 minutter.
5: Ta ut miniatyrene og gjenta fra punkt 1, alt etter hvor mye man trenger.

Når miniatyrene er helt tør kan man male de. Jeg brukte noe akrylmaling jeg hadde liggende, på kassene og tønnene, men ble ikke helt fornøyd. Jeg fikk derfor min tidligere nevnte bror til å se over og male med sin spesialmaling (Citadel Paint) som er beregnet for dette formålet. Så, takk til Stian Henriksen for lån av form, støpemasse, maling og malingekspertisen. Jeg ble spesielt fonøyd med galgen.

Fig 3. Støpeform #85 i bruk, samt noen av de ferdige miniatyrene

Galgen

Form #220 er en mer generell form, og delene man kan lage med den, kan brukes til flere ting. Jeg fant denne oppskriftenhirstarts.com, som viser hvordan man lager en galge ved hjelp av denne formen. Jeg har ikke planlagt noen “henge”-scener, men det gjør jo ingenting om man har en galge som en del av elementene i byen.

Figur 4 og 5 under viser hvordan resultatet ble til slutt.

Fig 4: De ferdige tønnene mm Fig 5: Den ferdige galgen

 

One Response to “Diverse tilbehør og galge”

  1. Artig :-)

Leave a Reply

*