Likkiste og kors

25/07/2011

Kiste

Det viste seg å bli litt av et byggverk, men jeg må jo ha en likkiste når jeg skal ha en begravelsesscene med i westernfilmen. I utgangspunktet tenkte jeg å bare finne en 3D-modell av en kiste på turbosquid.com, men etter litt vurdering fant jeg ut at en ekte kiste blir mye bedre. Kisten endte opp med følgende dimensjoner: 195cm  x 55cm x 40cm (bxdxh).

Takk til min kollega Tor-Erling som donerte planker fra plankelageret sitt. Det hadde nok blitt en noe dyr kiste hvis jeg skulle kjøpt alt av material. Det eneste jeg endte opp med å betale var 50 kroner for 20 meter av  den tynneste lekten de hadde på Obs! Bygg, samt en pakke spiker (dyckert).

Dette er ikke noe vanskelig prosjekt, men siden det skal være plass til en person oppi den, tok det likevel en del timer. Jeg valgte også å lage kisten i moduler, slik at det ble enklere å frakte den med seg. De fire sidene og lokket er derfor laget hver for seg. Til gulvet endte jeg opp med å lage mange korte planker som bare hviler på lekten som holder sammen sidestykkene. Tegningen under (figur 1) viser en enkel figur av kisten, med dimensjoner.

Figur 1: Tegning av kisten

Som vi ser på bildene under (figur 2 og 3), holdes hver side sammen av en lekt. Når kisten skrus sammen, danner denne lekten et slags reisverk. De kunne vært spikret sammen, som resten av kisten, men siden jeg har behov for å demontere kisten for transport, er det enklere med skruer.Figur 2/3: Kistens kort- og langside. Inn- og utsiden.

Gulvet består av 10-12 korte planker, som ligger på langs oppå lekten til langsidene. Lokket festet jeg med fire små henglser som jeg hadde liggende. Jeg avsluttet med litt gråmaling der det var behov. Figur 4 og 5 viser det endelige resultatet.

Figur 4: Ferdig kiste, lukket.

  Figur 5: Ferdig kiste, åpen.

Kors

Når jeg først har laget en kiste i naturtro størrelse, kan jeg like godt gjøre resten av begravelsesscenen like bra. Her er et bilde av korsene (figur 6) jeg laget. Denne konstruksjonen trenger vel neppe noe forklaring.

Figur 6: Kors

 

One Response to “Likkiste og kors”

  1. Hoppla! :)

    Æ kjøpte speedlite 270 EX II
    Detta e vel den minste, men æ trur den hold tell mett bruk! :)

Leave a Reply

*