Celtx, programvare for skriving av manus

13/07/2011

Hvis man skal skrive et manus med en viss kompleksitet, kan det være greit å finne noe annet enn MS Word eller Google Docs. I forbindelse med westernprosjektet, har jeg testet Celtx. Det finnes selvsagt alternative programvare der ute, men Celtx er den eneste jeg har funnet som er gratis.

Det vil si, du kan velge å betale for å få tilgang til Pro-versjonen som gir deg noe ekstra funksjonalitet, eller Celtx Studio som lar deg dele dine prosjekter med andre. Men så lenge du ikke har behov for dette, koster det ingen ting. Celtx kan lastes ned for Windows, Mac, Linux og Iphone/Ipad. Dessverre ikke for Android (ikke bra).

Kort fotalt kan man skrive manus, mens man fortløpende oppretter karakterer, lokasjoner, skuespillere og flere andre kategorier av objekter. Underveis kan man generere ulike rapporter som gjør det enkelt å få oversikt.

Jeg syns kanskje rapporteringsmekanismen kunne hatt litt fler muligheter, men her er noen av de rapportene jeg brukte mye:

  • Liste over scener for en bestemt skuespiller
  • Liste over scener som skal filmes på en bestemt lokasjon
  • Filtrert versjon av manuset der kun dialogene skrives ut
  • Filtrert versjon av manuset der kun handlingene skrive ut

Man kan sikkert si mye mer om Celtx, men jeg lar det blir med dette. Hvis du vil lese en test av programmet, kom jeg over denne fra videomaker.com.

2 Responses to “Celtx, programvare for skriving av manus”

  1. Kommer det ikke snart litt bilder fra innspilling?

  2. Jo det er klart.

Leave a Reply

*