Cowboykostyme

29/10/2010

Den dyreste posten på budsjettet (selv om jeg har ikke egentlig har noe budsjett) til westernfilmen er nok kostymeposten.

Jeg har jo en del karakterer med i filmen, og hvis man ikke bruker litt energi på å få kostymene til å se bra ut, blir det ikke noe særlig bra film heller. Hvis man bruker mye tid på å finne de rette cowboyklærne, men lar skuespilleren ha på seg joggesko, så blir det litt bortkastet.

Jeg planlegger å ha med en del cowboyer, og selv om de ulike karakterene kan bytte på kostymet, har jeg likevel planlagt en scene der seks cowboyer er med samtidig. Jeg trenger derfor minst seks cowboykostymer.

Et komplett cowboykostyme i min film består av:

 • Cowboyhatt
 • Poncho
 • Halstørkle
 • Jeans
 • Flanellskjorte
 • Sko
 • (Bart)

Cowboyhatt

Jeg kom over to hatter på en Hong Kong-basert webshop. DealExtreme.com har utrolig mye rart til en billig penge. Jeg ble tipset om at de hadde to hatter som muligens kunne passe til en westernfilm. Hattene er ikke egnet til vanlig bruk, da de er laget av en slags blanding av papp og tøy, men til filmen blir de perfekt.

Når jeg kjøpte disse kostet de $4.04 (24 kroner) og $3.94 (23 kroner) for den svarte og den brune henholdsvis. Inkludert frakt.

NB: Når disse kommer i posten er de brettet sammen i en liten konvolutt. Det ser ved første øyenkast ut som man har blitt lurt, men det er bare å brette de ut og vente litt, så kommer de seg.

Poncho

Det er kanskje litt smak og behag, men noen syns kanskje ikke Poncho er det beste cowboykostymet. Noen foretrekker kanskje en eller annen skinnvest. Litt for å holde kostnadene nede, men mest fordi jeg har latt meg inspirere av Clinterns westernfilmer, foretrekker jeg poncho.

Jeg kom over noen pledd på Jysk som fint kan fungere som poncho. Prisen for to pledd var 60 kroner, som gir en stykkpris på 30 kroner. Dette er kanskje ikke det fineste pleddet jeg har sett, men jeg tror det kan fungere utmerket som “uniform” til alle de slemme cowboyene (badguys)  i filmen. Til hovedkarakteren blir jeg nok å finne på noe annet. Litt saksearbeid for å lage et hull til hodet er alt som skal til.

Halstørkler

Her fant jeg masse fine halstørkler på eBay.com. De varierte jo selvsagt i pris, men de jeg kjøpte kostet 20 kroner inkludert frakt. Jeg kjøpte litt flere enn jeg trenger, siden jeg syns det er litt ekstra kult hvis hver cowboy har sitt eget skjerf.

Flanelskjorte

Flanellskjorter får man jo i alle prisklasser, men Dressmann har noen til 200 kroner som jeg også har sett på tilbud til halv pris. Personlig har jeg alliert meg med en kollega som har, etter eget utsagt, flanellskjorter i alle farger.

Jeans og sko

Jeans og sko kommer jeg ikke til å kjøpe inn. Alle har jeans. De som ikke har sko som egner seg til en cowboy, får jeg heller være litt bevisst på når jeg filmer slik at skoene ikke vises.

Bart

Dette er kanskje ikke veldig nødvendig, men jeg tror det blir mer morsomt hvis man slenger en liten bart på noen av cowboyene. Jeg fant en pakke med 12 barter på dealextreme.com. Når jeg kjøpte de, kostet de $2.60 (15 kroner). Det blir en kostnad på 1.25 kroner pr stykk. Det er kanskje ikke de mest overbevisende løsbartene jeg har sett, men jeg satser på at det fungerer i filmen.

Totalprisen jeg måtte ut med for kostyme til de slemme cowboyene (badguys)  blir derfor ca 75 kroner pr stykk, og det er jo slett ikke verst.

Modell: Tor Erling Andreassen

5 Responses to “Cowboykostyme”

 1. Han dærrane skurken din så meget shady ut.
  Skinnvæst, mokkasina og cowboy boots må du nu klare å få tak i fra non Trøndera da!

 2. Tja, det e jo i grunn meningen at han skal se litt “shady” ut

 3. Haha, bra modell!

 4. Hehe, kjente ikke igjen Tor Erling med det samme :) Lurte på om det var noe du hadde photoshoppa.

  Når det gjelder skinnvest så skal jeg prøve å ta med en fra trøndelag. Har også et par mokasiner self. Litt slitte men dog perfekt for en western.

  Pst: Du skulle hatt en sånn live budgeto’meter sånn at vi kunne følge med live hvor mye filmen har kostet frem til nå :)

 5. Bra tips angående kostnadsoversikt. Skal se hva jeg kan få til.

Leave a Reply

*