Fengselsvindu

09/11/2010

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å lage noe post på dette, men siden jeg ble så fornøyd med testvideoen jeg laget, måtte jeg ha en unnskyldning til å legge den ut.

I forbindelse med fengsels-miniatyren jeg allerede har laget (Se tidligere post), så trenger jeg et fengselsvindu i normal størrelse. Poenget med dette er å kunne bruke miniatyren til avstandsfilming og vinduet til nærbilder. Det blir da mulig å kunne holde rundt “jernstengene”, noe som øker realismen.

Dette er et veldig enkelt prosjekt, og krever liten innsats. Bildet under viser det ferdige vinduet. Nederst har jeg lagt inn testvideoen som viser hvordan jeg har tenkt å bruke vinduet.

Det ferdige fengselsvinduet

Utstyr og materiell vi trenger:

 • Boremaskin
 • Boremaskinstativ (Eksempel)
 • Sirkelsag el.
 • Trebor, tomstokk og hammer eller skrujern
 • Metallmaling (Sølvspraymaling fra Biltema)
 • Rundstav til jernstengene (19 mm diameter fra Sløyd-detaljer)
 • Lekt 1,5″/3″ (En og en halvs toms tre) til rammen
 • Skruer eller spiker

Framgangsmåte:

 1. Av lekten sages fire deler på 38 cm.
 2. På to av delene bores to hull som rundstavene skal plasseres i. Jeg målte 12.5 cm fra hver side. Bruk et bor som har en diameter på litt over 19 mm. For å få dybden på hullene nøyaktig en halv cm, brukte jeg et boremaskinstativ.
 3. Sag to lengder på 39 cm av rundstaven.
 4. Monter delene som vist på bildet over, og skru eller spikre sammen rammen.
 5. Til slutt spraymales hele vinduet i en metallfarget maling.

Skuespiller: Karl Magnus Nilsen

2 Responses to “Fengselsvindu”

 1. Konge! :)

 2. Glimrende Henriksen!

Leave a Reply

*